Oświadczenie Stowarzyszenia Reaktywacja Tradycji Sportowych Widzew Łódź

W nawiązaniu do doniesień medialnych dotyczących piątkowych zajść w Łodzi w okolicach ulic Wojska Polskiego i Smugowej, a także domniemywań dotyczących ich przyczyn oraz sprawców, jako Zarząd Stowarzyszenia Reaktywacja Tradycji Sportowych Widzew Łódź kategorycznie odcinamy się od tychże wydarzeń i nie życzymy sobie, aby nazwa naszego klubu była wykorzystywana w tym kontekście przez media.

Jednocześnie pragniemy nadmienić, że celem Stowarzyszenia RTS Widzew Łódź jest doprowadzenie do tego, aby tam, gdzie pojawia się Widzew, panowała kultura i pełne bezpieczeństwo dla całych rodzin. Do tego dążymy wszelkimi naszymi działaniami, a zdrowie i bezpieczeństwo jest zawsze priorytetem podejmowanych przez nas działań. Przed nami długa droga mająca na celu odbudowanie mającej nie tylko sportowe znaczenie marki Widzewa Łódź.

W związku z powyższym, prosimy o niewiązanie naszego Stowarzyszenia z jakimikolwiek aktami bandytyzmu i przemocy, których nigdy nie zrozumiemy i w żadnym wypadku nie będziemy akceptować.

Zarząd Stowarzyszenia Reaktywacja Tradycji Sportowych Widzew Łódź

Sponsor strategiczny Akademii Widzewa