Oświadczenie przedstawicieli środowiska widzewskiego

OŚWIADCZENIE

Widzew Łódź SA, Stowarzyszenie Reaktywacja Tradycji Sportowych Widzew Łódź, Stowarzyszenie "Fanatycy Widzewa", Ogólnopolskie Stowarzyszenie Kibiców "Tylko Widzew" oraz Stowarzyszenie Byłych Piłkarzy Widzewa Łódź, jako przedstawiciele widzewskiego środowiska, stanowczo potępiają jakiekolwiek akty agresji skierowane przeciwko osobom blisko związanym z naszym klubem.

W naszym środowisku działamy jednocząc się, mimo różnicy zdań i doświadczeń, we wspólnym celu, jakim jest stworzenie wielkiego klubu i wartościowej społeczności wokół niego. Widzew to środowisko, którego siłą są ludzie - grupy i jednostki odbudowujące klub ciężką, codzienną pracą, inwestowaniem własnych sił, środków i czasu.

Każda z tych osób zasługuje na uznanie i szacunek, ale przede wszystkim na bezpieczeństwo i pewność, że jej zaangażowanie służy wyższym celom i nie zostanie zmarnowane. Razem pracujemy na przyszłość, by móc wspólnie nawiązać do pełnej sukcesów i wyjątkowych chwil przeszłości.

Stowarzyszenie Byłych Piłkarzy Widzewa

Stowarzyszenie Fanatycy Widzewa